TRIBES nu officieel keurmerkhouder van het Circulair Ondernemen keurmerk

8 augustus 2017 heeft Eduard Scheapman van TRIBES het Circulair Ondernemen keurmerk van het NDI in ontvangst genomen.

In haar visie, missie en strategie presenteert Tribes zich als de partij voor duurzaam ondernemen door het verhuren van duurzame kantoren en flex werkplekken. Door middel van de inspirerende, duurzame visie en duurzaam ingerichte kantoren en ruimten creëert Tribes optimale werk omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen en planeet. Het doel daarbij is het stimuleren van duurzaam ondernemen en het verspreiden van het circulair economische gedachtengoed. Tribes gelooft in de circulaire principes. Het is onze overtuiging dat goed ontworpen, duurzame kantoren garant staan voor een duurzame werksfeer. Ook stimuleert Tribes met haar zorgvuldig gekozen locaties het gebruik van het openbaar vervoer, wat ook zorgt voor minder CO2 uitstoot. Tribes neemt haar verantwoordelijkheid voor het materiaal gebruik en sluit de cirkels zoveel mogelijk.

Een aantal tot nu toe gerealiseerde praktijkvoorbeelden;

• Aansluiting op de WKO-installatie gebied Zuidas;
• Daarnaast groene energie levering door middel van overstap op groene, met Nederlandse wind opgewekte stroom
• Smart Building-technologie – Door een betere coördinatie en afstemming van het werkelijke gebruik, kan veel energie worden bespaard. Zelfs in een modern kantoorgebouw als de ITO-toren aan de Zuidas. Door Smart Building-technologie toe te passen, wordt het bewijs geleverd dat, zelfs in al duurzame gebouwen, nog bespaard kan worden. Het Smart Building concept is een sensor gestuurde totaaloplossing waarvoor – gebaseerd op gedetailleerde data-analyse van energieverbruik in een gebouw – nieuwe systemen worden geïnstalleerd en huidige systemen beter worden aangestuurd teneinde het energieverbruik te minimaliseren zonder het gebruik en leef comfort in het gebouw negatief te beïnvloeden. In Smart Building worden de verlichting, verwarming, koeling en beveiligingssystemen in een gebouw zo energie efficiënt mogelijk ingericht en aangestuurd.
• Gezamenlijk plastic scheiden in de SOM en ITO torens. Dit heeft ertoe geleid dat vanaf 1 januari 2015 door verschillende in de torens gevestigde bedrijven plastic wordt gescheiden en gezamenlijk wordt opgehaald. Jaarlijks wordt er ruim 2000 kilo plastic afval opgehaald en voor 100% gerecycled.
• Duurzame LED-verlichting. Wij hebben op de mezzanine verdieping de nieuwste LED-technologie laten toepassen voor de verlichting. Al onze nieuwe locaties worden voorzien van geschakelde energiezuinige LED-verlichting met aanwezigheidsmelder. LED-verlichting verbruikt slechts 10% van de energie ten opzichte van gloeilampen en gaat veel langer mee (minder afval).
• Onze inrichting bestaat uit alleen maar duurzaam materiaal, decoratie bestaat veelal slechts uit gerecycled materiaal.
• Wij letten zeer op onze CO2-uitstoot en we maken onze gasten bewust van duurzaamheid, waarbij zeer nadrukkelijk opteren de kachel lager te zetten en dan maar een trui of vest dragen, ook onze topkoeling of airco draait veelal niet op volle toeren en wij bieden onze gasten dan bijvoorbeeld een lekker koud ijsje.

CIRCULAIR ONDERNEMEN KEURMERK

Om het beleid praktisch uit te kunnen voeren, meet het circulair ondernemen keurmerk van het Nationaal Duurzaamheid Instituut elk jaar de voortgang van het CE beleid van Tribes De voortgang wordt jaarlijks beoordeeld middels een inspectie op basis waarvan het beleid en de doelstellingen kunnen worden bijgesteld. Zo blijft Tribes jaarlijks het CE beleid verbeteren en meer in de praktijk voeren. Elk jaar streeft Tribes naar een hogere score op de keurmerkeisen van het Circulair Ondernemen Keurmerk van het NDI.