Sparcle is nu officieel keurmerkhouder van het Duurzaam Energie Advies Keurmerk

De Amsterdamse onderneming Sparcle  opgericht  door Pieter Beuzenberg en Martijn Hosman hebben een deel van hun missie voltooid.
Op 2 juni 2017 is door Keurmerk Nederland aan het NDI een positief advies gegeven voor het keurmerkhouderschap van het Duurzaam Energie Advies Keurmerk van het Nationaal Duurzaamheid Instituut. Sparcle Duurzaam Ondernemen is officieel keurmerkhouder van het DEA Keurmerk van het NDI.

Sparcle is door het NDI getoetst op haar interne organisatie, eigen maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en haar dienstverlening. Documentcontrole heeft plaatsgevonden door Keurmerk Nederland.Op verzoek van bedrijven  stelt Sparcle de zogenaamde duurzaamheiddscan op. Deze scan is een screening om de opties tot duurzaamheidsmaatregelen te inventariseren.
Sparcle loopt vooruit op de verplichtstelling tot het verkrijgen van het energie label C en     uiteindelijk energie label A.  Energie inkoop is iets waar bedrijven enorm op kunnen besparen. Belangijker is nog dat de stroom een Garantie Van Oorsprong (GVO) certificaat heeft uit Nederland. Echte groene stroom.Naast energie wordt in de scan ook LED verlichting en zonnepanelen meegenomen.
Met het aanbrengen van LED verlichting zijn de besparingen groot en de terugverdientijden zijn maximaal 18 maanden.  Met de zonnepanelen kunnen bedrijven voorzien in hun eigen stroomverbruik, maar nog belangrijker is daarbij de mogelijkheid, die Sparcle biedt om bij bedrijven met grote daken, middels SDE subsidie grote hoeveelheden groene stroom met een GVO te leveren aan het electriciteitsnet.
Saillant detail is, dat deze bedrijven meteen het energie label A hebben.

Bedrijven die CO2 uitstoot moeten compenseren,kunnen deze groene stroom kopen en zo ook hun footprint in orde maken. Op dit moment ligt er een goedkeuring van zeker 4 miljoen kWh aan zonnepanelen. Aan de hand van de kwaliteitseisen van het DEA Keurmerk waarborgt Sparcle een onafhankelijke werkwijze m.b.t. advies van duurzame producten zoals zonnepanelen, ledverlichting etc.