De pijlers

Het NDI ontwikkelde het Global Sustainable Enterprise System met de geïntegreerde metastandaard, die alle bestaande certificeringen categoriseert. Deze methodieken zijn opgebouwd uit verschillende pijlers.
           

Niveau: organisatie en keten

  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ISO26000
  • Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) ISO20400
  • CO2 reductie ISO14062-1 en ISO50001
  • Circulaire Economie BS8001

Niveau: producten en materialen

De Sustainable Product Footprint (SPF) maakt de duurzaamheidsprestatie van producten, reststromen en grondstoffen zichtbaar.

Deze bestaat uit 3 pijlers die afzonderlijk te behalen zijn:

                     

  • Circular Product Footprint
  • Environmental Product Footprint
  • Health Product Footprint

Explainer GSES System

Maak duurzame ambities en mijlpalen zichtbaar en transparant en verander de wereld!

Het Global Sustainable Enterprise System is een overkoepelende duurzaamheidsstandaard, gebaseerd op de toonaangevende internationale frameworks voor sustainability (zoals GRI en ISO HLS).

Het GSES brengt de deze duurzaamheidsstandaarden met elkaar in verband. Het systeem belicht alle facetten van duurzaam ondernemen.

Bedrijven en instellingen kunnen hiermee exact bepalen waar zij staan op alle deelgebieden van duurzaam ondernemen.

Aan de basis staat de Global Sustainable System en de geïntegreerde Metastandard. Deze zijn open-source en hiermee realiseren we gezamenlijk internationale duurzame nulmetingen, per land en per sector.

Zo is de vertaling van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties ook geïntegreerd in het GSES-systeem. Hiermee bieden we organisaties tools om hun steentje bij te dragen om de SDG’s te bereiken. Het systeem bestrijkt alle facetten van duurzaam ondernemerschap en is geschikt voor alle sectoren.

GSES Online Platform

Het GSES systeem wordt ondersteund door het online GSES platform. Het platform biedt u als organisatie een uniek Sustainability Dashboard. Hier kunt u online assessments activeren en validatie / externe audits aanvragen.

U kunt uw toeleveranciers uitnodigen om het voor hen geselecteerde gedeelte van de GSES assessment in te vullen, waardoor uw gehele keten inzichtelijk wordt.

Het systeem en het online GSES platform zijn operationeel en geschikt voor alle organisaties en instellingen – ongeacht de sector, branche of geografische locatie.

Streeft uw organisatie meetbare impact na? Neem dan deel aan het Global Sustainable Enterprise System (GSES®). Graag nodigen wij u uit op www.gses.world voor meer informatie en registratie.

MELD U AAN

Wordt onderdeel van het Nationaal Duurzaamheid Instituut, beschik over de tools die u nodig heeft om duurzaam en circulair te ondernemen!, stimuleer gezamenlijk internationale duurzaamheid.

Fields marked with an * are required