Eerst de overheid en …

Eerst de overheid en straks het bedrijfsleven?!

Een mooie stap, gisteren ondertekenden ministeries, provincies,waterschappen en een aantal gemeenten het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) 2022-2025. Zij zeggen daarmee toe bij hun inkoop de maatschappelijke impact veel zwaarder mee te laten wegen. Overheden kunnen hier echt het verschil maken: ze kopen jaarlijks voor 85 miljard euro in. Met zo’n grote vraag kunnen ze het aanbod bepalen.

De grootste inkoper is echter de private sector en semi-publieke instellingen met meer dan 400 miljard euro per jaar. Daarom werken Alliantiecoordinator SDG12 Verantwoorde Consumptie en Productie Karin van IJsselmuide @Global Sustainable Enterprise System (GSES System) en @SDGNL samen aan een Manifest Sustainable Procurement voor bedrijven zodat er straks door iedereen SDG-proof wordt ingekocht!

Interesse om aan te sluiten? Meld je via een DM aan Judith Maas of aan Karin van IJsselmuide.
Nevi, Global Compact Nederland, Intrakoop, Circular Hotspot, MVI-platform, MVO Nederland, VNO-NCW Kelly Ruigrok Linda van Beek Marco Swan Erin Troost Maria van der Heijden Marlou Steenders
Lizan Molmans Jan Holsappel Navied Tavakolly Mariska van Dalen Brenda Vervoorn Ype van Strien Ivo Bonajo Sandra Pellegrom SDGAllianatiecoordinatoren

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Translate »