Complete overkoepelende duurzame productcertificering


De Circular Product Footprint is de eerste van een drietraps generieke overkoepelende productcertificering waarmee alle producten uit alle sectoren gemeten kunnen worden.

In opvolging van de Circular Product Footprint volgt op termijn de Environmental Product Footprint. De EPF certificering is gebaseerd op de ISO14040 en de PEF, deze wordt in 2018 door het NDI gelanceerd. Om alle producten uit alle verschillende sectoren goed te kunnen meten op een milieuvriendelijk productieproces hebben we een generieke methode nodig die wereldwijd inzetbaar is. Ook werkt het NDI met o.a. Royal Haskoning DHV aan de Health Product Footprint. De HPF methode en de HPF certificering wordt ook in 2018 gelanceerd. Om alle producten uit alle verschillende sectoren goed te kunnen meten op gezondheidrisico’s wordt de HPF ontwikkeld. De EPF en HPF worden zowel afzonderlijk als in additie op de CPF certificeerbaar.

Net als in het GSES systeem op bedrijf- en ketenniveau werken ook de productcertificeringen met vrijstellingen zodat de standaard op productniveau ook functioneel overkoepelend is. Vrijstellingen zoals o.a.: GRS, Cradle to Cradle, Bluesign.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.